Докато сглобката не можа да се разбре как да раздели министерските

...
Докато сглобката не можа да се разбре как да раздели министерските
Коментари Харесай

Демерджиев: Главният секретар на МВР е изолиран от работата, министърът управлява сам

Докато сглобката не можа да се разбре по какъв начин да раздели министерските постове и регулаторите – станаха прелюбопитни назначения. Дими Иванов беше назначен за зам.-директор на ОДМВР Русе. Когато работеше в ГДБОП беше направен отчет, съгласно който стотици хора са подслушвани по време на протетсите през 2020 година Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „ Тази заран “ по БТВ. 

По мое време не знам какво е работил, само че е комплициран на извънредно виновна позиция в Русе. Това е неприятен знак за системата, сподели още той.

Демерджиев попита и за новоназначеният зам.-директор на Регионална дирекция „ Гранична полиция “. По думите му върешният министър Калин Стоянов „ прекалено много приказва за битка с миграцията “.

Очевидно на Борисов и на Пеевски им е значимо Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи.  В последна сметка за България е значимо на този пост да има човек, който служи на хората, който служи на закона, а не който служи на някакви политически играчи вътре в страната или отвън страната, уточни Демерджиев.

По думите му основният секретар е изолиран от работата на Министерство на вътрешните работи. „ Той не взима основни решения. Калин Стоянов и стеснен кръг към него държат властта в Министерство на вътрешните работи. В система като Министерство на вътрешните работи би трябвало да се дава път на професионализма. Не с всяка промяна на политически кабинет да се промяна системата “, означи Демерджиев.

„ Това държавно управление не реши нито един проблем на хората. През цялото време се бориха за разпределение на позиции и власт “, смята Демерджиев.

Той разяснява измененията в Конститцията, позволяващи хора с двойно поданство да бъдат министри. „ Вчера чух, че зам.-министъра на вътрешните работи Ивелина Дундакова е с двойно поданство. Тя е била „ ябълката на раздора “ по време на договарянията “, добави някогашният длъжностен министър.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР